Hae
Fittiina
Kaupallinen yhteistyö

Miten pääsin eroon rahastressistä kuukaudessa?

Kaupallinen yhteistyö: Rahabalanssi

Olen seurannut Rahabalanssin Jennaa jo kauan instassa ja olinkin erittäin innoissani kun sovittiin tästä yhteistyöstä! Haluan nyt kertoa siulle miten pääsin eroon rahastressistä kuukaudessa ja löysin rahabalanssin omaan ja yritykseni talouteen. Jenna tarjosi minulle pääsyn Rahabalanssi Menesty suljettuun Facebook ryhmään sekä kuukauden mittaisen henkilökohtaisen valmennuksen.

Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 2014, jolloin toimin kauneusalalla sekä 2016-2019 minulla oli oma kauneushoitola. Myin kauneushoitolani ja siirryin liikunta-alan yrittäjäksi uudelleen kouluttautumisen myötä. Liikunta-alan yritykseni ei ottanut samalla tavalla tuulta alleen kuin kauneushoitolani aikoinaan, joten tunsin suurta epäonnistumista yrittäjänä.

Korona on myös vaikuttanut omaan yritystoimintaan negatiivisesti koska kaikki aikuisten ryhmäliikuntatunnit ovat peruttu ja niistä koostuikin suurin osa omista tulonlähteistä. Olen ollut jo pitkään todella epätoivoinen yritykseni kanssa ja meinannut heittää hanskat tiskiin sekä hakea jonnekin muualle töihin. Silti olen kuitenkin vain sinnikkäästi jatkanut ja nyt sanon, että onneksi jatkoin. Rahabalanssin valmennus oli käänteen tekevä asia omassa elämässäni ja yritystoiminnassani.

 

”Budjetointi on ollut aiemmin ahdistavaa mutta valmennuksen myötä siitä tuli työkalu,jota aion käyttää jatkossakin oman ja yRitykseni talouden seurantaan.”

 

Olen monesti aloittanut budjetointia mutta olen kokenut sen liian ahdistavaksi, joten olen jättänyt sen aina kesken. Valmennuksessa kuitenkin sain Jennalta oman talouden työkirjan, johon kirjataan kuukaudelta omia menoja. Budjetissa on eritelty esimerkiksi asumisen kulut, ruoka, laskut ja paljon muita kohtia. Ymmärsin, että mitä enemmän jaksoin tähän panostaa nyt ja tutkia omia menojani niin sitä helpompaa on pysyä aidosti kartalla omista menoista ja budjetointikin helpottaa ajan kanssa. Valmennukseen kuului etätapaaminen verkossa, jossa kävimme toiveeni mukaan läpi budjetointia ja saimme tehtyä minulle hyvän pohjan tätä varten.

Koin etten ollut ihan kartalla kaikista omista menoistani ja toinen asia mikä hankaloitti budjetin tekemistä oli vaihtuvat tulot. Suurin ongelmani oli se ettei minulla ollut mitään tiettyä palkkapäivää vaan säilytin rahaa yritykseni tilillä ja nostin sieltä aina tarpeeseen. Kun tutkin tarkemmin tilitietojani niin huomasin nostavani pieniä summia useamman kerran kuukaudessa, joista kertyikin monia satoja euroja. Minulla oli käsitys, että rahaa ei ole vaikka sitä oikeasti on kuitenkin riittävästi.

Tapaamisen perusteella Jenna teki minulle koosteen ja ehdotuksen milloin voisin nostaa itselleni palkkaa, minkä verran ja miten rahat voisi käyttää. Nyt minulla on kolme päivää kuusta, jolloin saan tuloja ja tiedän nyt mitkä laskut ja menot maksan niinä päivinä. Tein erikseen lasku -tilin, jonne siirrän rahaa joka kuukausi tulevia laskuja varten.

 

 

Oli hauska huomata, että voin käyttää humputteluun kuukaudessa tietyn verran rahaa  kokematta siitä huonoa omatuntoa sekä saan silti pienesti säästöön. Summat joita saan säästöön eivät ole suuria mutta tässäkin asiassa aloittaminen on kaikista tärkeintä!

Kaiken tämän lisäksi sain myös käyttööni yritykselleni kassabudjetin, jota ilman en voi enää elää! Siis ihan jokaisella yrittäjällä tulisi olla kassabudjetti! Tämä selkiytti myös yritykseni tulot ja menot itselleni ja olen nyt myös yritykseni talouden asiantuntija. Kassabudjetissa näkyy kokonaiskuva vuoden tuloista ja menoista sekä myös kuukausitasolla.

Kassabudjettiin pystyn syöttämään tulot ja näen paljon minun pitää näistä maksaa alv -maksua. Näen nyt myös tarkkaan mihin yritykselläni menee kuukausittain rahaa, karkean arvion veroista sekä yritykseni puskurin. Tämä helpottaa huomattavasti kun pystyn nyt varautumaan veroihin eivätkä ne pääse yllättämään!

”Raha ahdistus oli kestänyt niin kauan etten nähnyt kuinka voisin kehittää yritykseni toimintaa ennen kuin sain apua budjetointiin ja ulkopuolisen näkökulman.”

Budjetoinnin lisäksi sain Jennalta myös paljon ideoita yritykseni kehittämiseen ja olikin mahtavaa keskustella jonkun täysin ulkopuolisen kanssa sillä sain ihan erilaista näkökulmaa asioihin. Suurin muutos on ehdottomasti se, että mie en enää stressaa rahasta. Miun stressi raha-asioista oli pitkään niin suuri, että se kapeutti näkökulmia siitä miten voin tehdä yritykselleni sellaisia valintoja, jotka auttaa sitä kasvamaan.

Olen jaksanut nyt panostaa enemmän someen, joka onkin yksi tärkeä markkinointikanava yritykselleni, olen tehnyt yritykselleni vihdoin liiketoimintasuunnitelmaa koska nyt miulla on siihen jaksamista ja innostusta. Sain tämän kuukauden valmennuksen aikana kolme uutta asiakasta, kaksi alkutapaamista sovituksi sekä verkkovalmennus asiaa eteenpäin yhden tahon kanssa.

En usko, että tätä kaikkea olisi tapahtunut jos en olisi saanut mahdollisuutta tähän valmennukseen. Tää on ollut itselleni niin suuri apu ja tätäkin kirjoittaessa minulta valuu onnen kyyneleet koska olen niin kiitollinen ja helpottunut. Mielen ja sydämen päältä on vierähtänyt todella suuri ja painava kivi pois ja uskon taas omaan yritykseeni – olen löytänyt rahabalanssin.

Tämä oli miun tarina miten pääsin eroon rahastressistä kuukaudessa ja jos siekin kamppailet oman talouden tai yrityksen kanssa niin voin lämpimästi suositella Rahabalanssin henkilökohtaista valmennusta ihan kaikille. Tämä valmennus muutti miun elämää ja sain siitä ihan aidosti apua. Jenna on ihana valmentaja ja hänestä huokuu kiinnostus asiakasta sekä omaa työtänsä kohtaan! Voisin sanoa, että hän on täysin oikealla alalla! <3

Katso myös muut valmennukset ja ilmaiseksi ladattavat tuotteet Rahabalanssin sivuilta. Lisäksi jos sinua kiinnostaa oman talouden työkirja niin tutustu Rahabalanssin vakavarainen ja vaurastuva -työkirjaan, joka on nyt tarjouksessa sunnuntaihin saakka 19,90€.

Tästä pääset myös Rahabalanssin somekanaviin, jotka kannattaa ehdottomasti laittaa seurantaan: @rahabalanssi_jennamattila ja @rahabalanssi

<3: Fittiina

Kaupallinen yhteistyö: Rahabalanssi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *