Hae
Fittiina

Kolme helppoa kysymystä liikuntamuodon löytämiseen!

Kirjoitin viime viikolla miksi liikun ja tässä postauksessa kysyn sinulta kolme helppoa kysymystä liikuntamuodon löytämiseen. Pidän erityisen tärkeänä liikunnassa sitä, että se tuottaa iloa eikä ole pakkopullaa. Vähemmästäkin mielenkiinto lopahtaa liikuntaa kohtaan jos se on aina hampaat irvessä ja veren maku suusssa tekemistä eikä siitä saa koskaan onnistumisen tunteita.

Jokainen meistä on erilainen liikkuja – osa tykkää treenata mieluummin yksin kuin ryhmässä ja osa tykkää liikkua enemmän ulkona kuin sisällä. On myös hyvä muistaa, että liikuntaa on todella monenlaista ja kokeilemalla jopa uusiakin lajeja voi löytyä se itselleen mieluinen juttu!

Aloittaessa on kuitenkin tärkeää, että liikunta olisi mukavuusalueellasi ja saisit siitä onnistumisen elämyksiä. Toisaalta joskus kannattaa mennä myös omalle epämukauusalueelle, josta voit löytää uusia juttuja siun mukavuusalueelle. Muista kuitenkin, että liikunta voi olla mitä vaan maan ja taivaan väliltä! Unohda siis kaikki pitäisi -ajatukset liikunnasta ja mieti mistä juuri sinä ihan oikeasti tykkäät!

 

 

KOLME HELPPOA KYSYMYSTÄ LIIKUNTAMUODON LÖYTÄMISEEN:

Lähdetään nyt kysymysten pariin. Voit halutessasi ottaa esiin kynän ja paperin, johon voit pohtia seuraavia kysymyksiä:

Mikä motivoi ja innostaa sinua liikkumaan?

Tähän voit miettiä esimerkiksi syitä miksi liikut. Onko se esimerkiksi terveys, ulkonäkö, itsensä haastaminen, muiden ihmisten näkeminen jne.?

Entä mikä karkoittaa sinut kauaksi liikunnasta?

Joskus liikunta voi olla myös hankalaa ja silloin olisi myös tärkeää tiedostaa miksi sie et tykkää liikunnasta? Pohdi voisiko se johtua esimerkiksi koululiikunnasta, kannustamisen puutteesta, ahdistaako mahdolliset sosiaaliset tilanteet liikunnassa, pelkäätkö epäonnistumista? Voit myös listata liikuntalajeja mistä et tykkää tai joista sinulla on huonoja muistoja.

Millaisen liikkumisen jälkeen olosi on tuntunut parhaalta?

Listaa ranskalaisin viivoin tai mielessäsi liikuntatavat/lajit, joista olet tullut iloiseksi, kokenut onnistumisen elämyksiä tai ajatellut, että tätä voisin tehdä uudestaan. 

 

Nyt olet mahdollisesti saanut ajatuksia oman liikuntamuodon löytämiseen tai jopa löytänyt mikä sinua inspiroi liikkumaan ja mikä ajaa sinut kauaksi liikunnasta, kenties löysit myös omia inhokki -ja suosikkilajeja. Ehkä sieltä jopa löytyi jotain vanhoja lajeja, jotka ovat jääneet unohduksiin ja niitä voisi taas kokeilla uudestaan.

Näin korona aikaanhan on mahtavaa kun moni taho tarjoaa erilaisia etäjumppia, joten jos olet haaveillut vaikka tanssimisesta niin nyt kannattaa ehdottomasti kokeilla voisiko se olla siun juttu! Jos mietityttää meneekö askeleet oikein tai osaanko minä niin omassa olkkarissa ei ainakaan tarvitse  miettiä näitä!

<3: Fittiina

Seuraa miun menoa myös instassa @fittiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *