Hae
Fittiina

Miksi liikun?

Olen pohtinut viimeisen vuoden aikana paljonkin  miksi liikun ja nyt syyt ovat täysin erilaiset kuin vaikkapa vuosi tai kaksi sitten. Elämäni aikana oon liikkunut enemmän tai vähemmän. Kuitenkin vasta nyt aikuisiällä koen liikunnan olevan säännöllista ja tuottavan sen ihan aidosti iloa minulle. Lapsena/teini-iässä en ollut mikään liikunnallinen eikä pienellä paikkakunnalla ollutkaan edes hirveästi harrastus mahdollisuuksia. Harrastin kyllä hetken aikaa ratsastusta ja tanssia mutta sitten ne jäivät.

Aikuisiällä olen liikkunut oikeastaan vain ulkonäön takia eli oli saatava painoa pudotettua, kiinteydyttyä tai jotain muuta vastaavaa. Ajatukseni liikunnasta ovat kuitenki muokkautuneet oikeastaan viimeisen vuoden aikana erilaiseksi kuin mitä ne ennen olivat. Enää en liiku niinkään ulkonäön tai painonpudotuksen takia vaan siitä tulevan hyvän olon, jaksamisen ja itsensä kehittämisen vuoksi.

Kerroinkin Liikunnan Aakkoset -postauksessa, että minulla on ollut viha-rakkaus -suhde kuntosaliharjoitteluun. Aloitin taas käymään kuntosalilla aktiivisesti viime vuoden lokakuussa ja löysin silloin voimaharjoittelun ystäväni ansiosta. Ennen tätä kävin säännöllisen epäsäännöllisesti kuntosalilla ja en oikein koskaan edes nauttinut siitä.

 

MIKÄ SAI MUUTTAMAAN AJATUKSENI SIITÄ MIKSI LIIKUN?

Kävin aiemmin kuntosalilla puhtaasti ulkonäöllisistä syistä ja turhauduin kuntosaliharjoitteluun kun en nähnyt konkreettisia muutoksia tarpeeksi nopeasti. Nyt kun lokakuussa kokeilin voimaharjoittelua niin olen ihan aidosti nauttinut kuntosaliharjoittelusta. Nyt näen konkreettisia tuloksia salilla, kuten jaksan tehdä liikkeitä isommilla painoilla.

Vaikka edelleen haluan muokata kroppaani niin se ei kuitenkaan ole enää syy miksi liikun.  Nyt keskityn treeneissä siihen, että saan lisää voimaa, saan tarpeeksi haastetta, pääsen kokeilemaan omia rajoja ja näen kehitystä. Koen, että miulle liikuntaa harrastaessa on tosi tärkeää, liikunnan tuottama ilo, onnistumisen tunteiden kokeminen ja itsensä ylittäminen.

Kesällä kokeilin myös juoksua ja tykkäsin siitäkin todella paljon! Tähän varmasti vaikutti se, että minulla oli oikeanlainen valmennus, näin tuloksia ja sain onnistumisen tunteita. Osallistuin myös juoksuharrastuksen innoittamana JoensuuRun :n 5 kilometrin matkalle, joka oli mahtava päätös juoksuvalmennukselle!

Vaikka kehittyminen, tulosten näkeminen ja onnistumisen tunteet ovat isossa osassa omaa liikuntaani niin liikunnan harrastamiseen on myös muita syitä. Miulle liikunta tuo samalla omaa aikaa, jaksan paremmin arjessa sekä ajattelen sen olevan sijoitus itseeni tulevaisuutta varten.

Koen, että suurin muutos ajatuksissa on tapahtunut siinä, että liikunnan ei tarvitse olla pakkopullaa vaan se voi olla kivaa ja innostavaa! Ja toisena ehdottomasti se, että osaan jo kuunnella omaa kroppaa. En pakota itseäni käymään neljää kertaa viikossa salilla jos kroppa on väsynyt vaan silloin teen jotain muuta liikettä keholle tai pidän lepopäivän.

Miun mielestä on tärkeää löytää itselleen sopiva liikuntalaji sekä liikuntatapa – kaikki ei tykkää käydä kuntosalilla eikä kaikkien ole pakko liikkua viittä kertaa viikossa. Onneksi on paljon erilaisia tapoja liikkua kun vain uskaltaa kokeilla!

Miksi sie liikut? 🙂

<3: Fittiina

Seuraa myös instassa: @fittiina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *