Hae
Fittiina

Liikunnan aakkoset

Olen joskus aiempaan blogiini (jota ei enää ole) jokunen vuosi sitten kirjoittanut äitiyden aakkoset, joten sain idean, että voisin kertoa omat liikunnan aakkoset.

Aakkosista löytyy lajeja joita olen kokeillut, ylipäätänsä minun ajatuksia liikunnasta, kuinka se tässä vuosien mittaan on muuttunut, omasta työstä ja kaikesta liikuntaan liittyvästä.

 

Kuntosaliharjoittelu on miun lemppari!

Kuntosaliharjoittelu on miun lemppari!

LIIKUNNAN AAKKOSET:

A= Aamutreenaaja. Tykkään käydä heti aamusta treenaamassa. Saa hyvän startin päivään ja ei tarvitse odotella koko päivää millon pääsee treenille.

B= Bailamama. Tutustuin tähän kun aloin opiskelemaan ja olenkin kouluttautunut mm. 2Baby ja 4Venus -ryhmäliikunnanohjaajaksi. 2baby on aivan ihana tunti äidille ja vauvalle ja toivonkin, että korona hellittäisi ja voisi alkaa suunnittelemaan uutta ryhmää!

C= Cha Cha Cha. Latinalaistanssit on yksi miun suosikki tanssi ja siinä jos missä voi heittäytyä rytmien vietäväksi.

D= Dieetti. Joskus liikuin vain ulkonäön takia. Nykyisin liikun pääosin sen takia, että se tuo miulle hyvää oloa, edistää terveyttä ja se on miun omaa aikaa. En kiellä etteikö olisi kiva jos ulkonäkö muuttuu siinä sivussa mutta nyt syyt ovat erilaiset kuin ennen.

E= Esimerkki. Meillä on tosiaan 3,5 poika ja haluan hänelle näyttää esimerkkiä liikunnasta. Erityisesti sellaista esimerkkiä, että liikunta on kivaa ja sitä ei tehdä pelkästään ulkonäön vuoksi vaan sen tuoman ilon ja hyvän olon takia.

F= Fittiina. Yritykseni, joka on muokannut paljon ajatusmaailmaani liikunnasta ja kuinka haluan valmentaa asiakkaitani sekä tsempata liikkumaan. (mietin tätä kirjainta ihan älyttömän pitkään kunnes lamppu syttyi. :D)

G= Gym eli kuntosali. Miulla on ollut kuntosaliin viharakkaus -suhde. Olen aloittanut kuntosalilla käynnin lukemattomia kertoja kuin myös lopettanut sen koska into on vain laantunut kun en ole nähnyt tuloksia tarpeeksi nopeasti. Nykyisin kuitenkin olen löytänyt itselleni parhaan tavan treenata kuntosalilla ja odotankin jo aina innolla uutta treeniä siellä.

H= Hiihto. Vihasin hiihtoa koulussa. Nykyisin olen jo parina talvena miettinyt, että olisipa hauska taas kokeilla hiihtämistä jos siitä vaikka näin aikuisena tykkäisi. Toistaiseksi tämä on jäänyt vain ajatuksen tasolle.

Näitä aakkosia on ollut hauska miettiä ja kertoa omia ajatuksia, jatketaan vielä loputkin!

I= Ilo. Liikunnan ilo on miulle tosi tärkeä juttu. Luulen, että jokainen voi löytää oman liikunnan ilon kunhan vain löytää itselleen sopivan liikuntalajin ja tavat liikuntaan.

J= Juoksu. Aloitin viime kesänä juoksuharjoittelun ja hieman päähänpistona ilmoittauduin mukaan JoensuuRuniin viime vuonna. Juoksin siellä 5 kilometrin matkan yhdessä ystävän kanssa ja olin ihan hiton ylpee meistä molemmista kun jaksettiin juosta!

K= Koululiikunta. Se ei ollut miun juttu ollenkaan. Kävin kyllä aina kiltisti tunneilla mutta omasta mielestäni sieltä puuttui kannustava ilmapiiri ja toki ne oppilaat, jotka liikkui enemmän myös vapaa-ajalla niin saivat enemmän kannustustusta ja huomiota.

L= Lumityöt. Tää on ihan parasta hyötyliikuntaa mitä tiedän! Joka talvi vähän harmittaa, että meidän piha on niin pieni niin lumitöissä ei mene kauan.

M= Musiikki. Ainakin kuntosalilla on parasta laittaa lempparimusat soimaan kuulokkeista ja vaipua omaan salikuplaan. Miulle musiikki tuo treeniin aina oman juttunsa. Joskus jos kuulokkeet unohtuu (tai niistä on akku loppu) niin on ihan orpo ja alaston olo. 😀

@ainoa.photography

@ainoa.photography

N= Nainen. Valmennuspalveluni ovat vain naisille. Näin saan tarjottua kaiken ammattitaitoni.

O= Ohjaaminen. Tämä on antanut ja opettanut miulle niin paljon! Inspiroidun itsekin tosi paljon omista asiakkaistani sekä ryhmäliikunnassa kävijöistä. Se myös innostaa kokeilemaan uusia juttuja treeneissä sekä halu kehittyä ohjaajana on suuri.

P= Pitäisi. Olen itse ja monesti myös asiakkaanikin ovat sortuneet pitäisi – ajatteluun liikunnassa. Yleensä intoni liikuntaan lopahti juuri sen takia kun ajattelin, että miun pitäisi käydä salilla x määrä viikossa. Olen kuitenkin opetellut tästä eroon ja etsinyt itselleni sopivat tavat ja määrät liikkua. Kaikkien ei tartte käydä kuntosalilla eikä siellä tartte käydä viittä kertaa viikossa, jotta tuloksia syntyy!

R= Ryhmäliikunta. Tykkään ohjata ryhmäliikuntaa, etenkin kaikki mahdolliset lihaskuntotunnit on kivoja ja oon tykästynyt myös kehonhuollon/venyttelyn ohjaamiseen. Vaikka tykkään ohjata ryhmäliikuntaa niin en juuri itse käy ryhmäliikuntatunneilla.

S= Seniorit. Tässä on miun yksi ihan lemppari asiakasryhmä, jota tykkään ohjata. Oon myös opiskellut lisää ikääntyvien liikunnasta ja täytyy sanoa, että aihe on todella mielenkiintoinen ja oon oppinut paljon uutta.

T= Twerkkaus. Oon opettanut joskus twerkkiä ja nää twerkkiryhmät oli aina viikon kohokohta! Nyt vain ei ole löytynyt kunnollista tilaa missä pitää ja toki koronankaan takia tunteja ei voi tällä hetkellä järjestää. Oon sitä mieltä, että jokaisen pitäisi kokeilla tätä lajia jos vain mahdollista!

Onko siulla ollut vielä yhtään samoja mietteitä liikunnan aakkosista?

U= Ulkoilu. Tykkään ulkoilusta ja se on kivaa vastapainoa kuntosali harjoittelulle. Erityisesti tykkään kävellä metsässä tai käydä retkillä.

V= Voimaharjoittelu. Tässä on syy miksi olen rakastanut ihan täysillä kuntosaliharjoitteluun. Tässä jos missä tuloksia näkyy lyhyessäkin ajassa. On ihan paras fiilis kun ylität itsesi ja saat lisättyä painoja!

W= Wenyttely. En keksinyt muuta ja tavan V oli jo käytetty. 😀 Venyttely joka tapauksessa pääsee usein unohtumaan mutta nykyisin yritän venytellä edes pari kertaa viikossa vähän.

X= X-hyppy. En keksinyt muuta. 😀

Y= Yksin treenaus. Tykkään yleensä aina treenata yksin kuin yhdessä. Toki on myös välillä kiva saada salille kaveri mukaan mutta pääasiassa treenaan yksin. Lenkkeillä tosin tykkään mieluummin jonkun seurassa kuin yksin.

Z= Zzz… Nukahtaminen on miulle vaikeaa jos treenit menee liian myöhäiseksi, siksi käynkin yleensä tekemässä rankemman treenin aamuisin kuin iltaisin.

Ä= Äitiysliikunta. Tää on miun erikoisalaa ja yksi vahvuuksista valmennustyössä. Äitien liikuttaminen oli oikeastaan yksi syy miksi vaihdoin alaa ja lähdin alunperin opiskelemaan liikunta-alalle. Silloin ei vielä hirveästi ollut tietoa saatavilla mm. synnytyksen jälkeisestä liikunnasta, joten koin, että tämä voisi olla se juttu mihin voisin erikoistua. Nykyisin jo on hieman enemmän mutta monelle asiakkaalle on tullut paljon uusia juttuja valmennuksessa esiin.

Tässä oli miun liikunnan aakkoset! Ihan kaikkiin erikoisempiin en keksinyt mitään.

Millaiselta siun liikunnan aakkoset näyttää? Oliko yhtään samoja juttuja? 🙂

P.s. jos oot uusi lukija niin käy kurkkaamassa postaus, jossa kerron hieman itsestäni.

<3: Fittiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *